QR Code

Benut het nut van QR-codes

Je hebt misschien nog nooit gehoord van, of zelfs maar gedacht aan, een discussie over QR-codes, maar QR-codes zijn een geweldige innovatie die net begint uit te breiden in gebruik.

Toen streepjescodes in de jaren zeventig werden geïntroduceerd, raakten mensen snel geobsedeerd door het nut van streepjescodes en gedurende enkele jaren werden streepjescodes alomtegenwoordig. Elk product in elke supermarkt is voorzien van een streepjescode, dus het scannen van de streepjescode elke keer dat u afrekent, registreert de artikelgegevens als een verkoop. Dit maakt natuurlijk niet alleen gedetailleerde beschrijvingen mogelijk van artikelen die zijn gekocht via een kassabon, maar stelt kopers ook in staat plannen te maken voor het aanvullen van de voorraad door de dagelijkse omzet van producten te controleren.

Wanneer u aan boord van het vliegtuig stapt, wordt uw bagage voorzien van een streepjescode en scant de automatische bagagesorteerder de items om er zeker van te zijn dat u op de juiste vlucht zit. Op uw paspoort staat een streepjescode gestempeld en wanneer u wordt opgenomen in het ziekenhuis, draagt ​​u een armband met streepjescode om uw pols, enz. Universal Product Code is een van de systemen van streepjescodes, maar iedereen kan streepjescodes leesbaar maken op hun systemen .

Het nadeel van streepjescodes is dat ze meestal maar een beperkte hoeveelheid gegevens kunnen bevatten (meestal 20 tekens) en dat ze een speciale lezer nodig hebben om ze te scannen.

Vanaf ongeveer 1996 is er een nieuw coderingssysteem in gebruik, bekend als de Quick Response Code (QR), dat meer is dan alleen een streepjescode, en het gebruik ervan begint net op de markt te verschijnen. Een tweedimensionale matrixcode die meer gegevens kan opslaan. Bovendien kan elke camera die is aangesloten op een pc met decoderingssoftware de code snel lezen, dus er is geen speciale lezer nodig.

Een van de nieuwste en handigste toepassingen is dat herkenningssoftware automatisch QR-codes herkent en scant en uw apparaat vervolgens doorverwijst naar een website waar gegevens over die code worden bewaard. Dus wanneer u een qr code online in een billboard invoert, kan de camera deze herkennen en de gegevens snel decoderen in een lezer die alle gegevens in die code bevat (maximaal 7.000 tekens).

Een populair voorbeeld is een guerrillareclame voor een bekende lingerieketen met billboards waarop modellen met strategisch geplaatste QR-codes te zien zijn. Veel smartphones zullen die code automatisch scannen en naar een website gaan waar je een model zonder code ziet staan. Ook omdat ze nu op een site staan ​​die ze willen verkennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *