blog

De zorg voor houten vloeren

 

Als je goed voor je houten vloeren zorgt, zullen ze er jarenlang geweldig uitzien. Er zijn een paar essentiële zaken die u moet weten om uw vloeren glanzend en fris te houden. Het installeren van hardhouten vloeren kan sfeer toevoegen aan elke kamer zonder vloerbedekking. De tegel vraagt minder onderhoud, maar is makkelijker te houten vlonder reinigen dan tapijt en ziet er warmer uit dan tegels. Hardhouten vloeren zien er geweldig uit, maar ze zijn niet goedkoop, dus je moet ze goed onderhouden en ze beschermen tegen slijtage.

Contact opnemen met de fabrikant van uw hardhouten vloer is de eerste stap om te begrijpen wat voor soort onderhoud uw vloer nodig heeft. Documentatie moet worden verstrekt. Anders kunt u een directoryservice raadplegen om het te vinden. Vloerfabrikanten weten precies welk hout en welke afwerking voor de vloer wordt gebruikt. Dit is belangrijk omdat verschillende afwerkingen verschillende zorg vereisen.

De tweede stap lijkt eenvoudig genoeg. Het gaat erom dat je het schoon houdt. Een nadeel van hardhouten vloeren is dat ze gemakkelijk vervagen en hoe langer het vuil zich ophoopt, hoe moeilijker het is om het te verwijderen. Vloeren moeten worden schoongemaakt met een zachte borstel of, indien mogelijk, dagelijks worden gestofzuigd op een harde vloer. Gebruik na het vegen een vochtige doek. Dompel de vloer echter niet onder en gebruik geen chemicaliën in het water. Een goede manier om te voorkomen dat stof de vloer binnendringt, is door tapijten bij alle openingen te leggen om stof op te vangen, maar u zult regelmatig moeten stofzuigen. Als uw keuken hardhouten vloeren heeft, moet u deze gebieden tegen water en hitte beschermen door een mat voor de gootsteen en het fornuis te leggen. Als u een verwarming of airconditioning gebruikt, overweeg dan om te investeren in een luchtbevochtiger, aangezien droge lucht ervoor zorgt dat hout barst.

De meeste moderne houten vloeren hebben een urethaanafwerking en mogen nooit in de was worden gezet. Oudere vloeren moeten af en toe in de was worden gezet, dus het is belangrijk om bij de fabrikant na te gaan of de vloer van urethaan is gemaakt. Als het een wasafwerking heeft, kan het worden hersteld met een buffer. Gebruik in geen geval reinigings- of polijstproducten die niet specifiek voor parketvloeren zijn ontworpen. Deze producten beschadigen alleen de vloer en vereisen dat de vloer wordt geschuurd en opnieuw wordt afgewerkt.

Pas ten slotte op voor meubels die krassen op de vloer maken. Gebruik meubels met zachte voeten en als je meubels verplaatst, plaats ze dan eerst op het tapijt zonder de vloer te beschadigen. Een ander belangrijk aspect van meubels is dat we vaak vergeten eronder schoon te maken. Als je je bank jarenlang op dezelfde plek laat staan en de vloer eronder negeert, zal het verplaatsen van de bank een saaie grijze vloer achterlaten waar hij ooit stond.

Hardhouten vloeren kunnen tientallen jaren meegaan en zien er altijd luxueus uit als ze goed worden onderhouden. Het is gemakkelijk om als vanzelfsprekend te beschouwen, maar goede zorg loont op de lange termijn. Wanneer mensen gewend raken aan koude tegels en kamerbreed tapijt dat gemakkelijk vlekt, grijpen ze de kans aan om een woning met prachtige hardhouten vloeren te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *