blog

Voordelen van cuppingtherapie

Van Ness Chiropractie biedt verschillende methodes aan. Een populaire behandeling die tijdens massage wordt aangeboden, wordt cupping-therapie genoemd. Lees hier meer over de voordelen van Hijama Amsterdam-therapie.

In dit proces wordt de cup tegen de huid van de persoon gehouden en wordt een gedeeltelijk vacuüm gecreëerd op de spieren en weefsels die de cup optillen. De traditionele manier om een vacuüm te creëren is door de lucht in de beker te verwarmen, maar tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van een vacuümpomp. Cupping helpt ook de doorbloeding en is vergelijkbaar met deep tissue massage.

Voordelen van behandeling

Ook mensen met andere huidaandoeningen hebben baat bij cupping therapie. Cupping is nodig om lymfevocht op te bouwen en bacteriën en verschillende ziekteverwekkers te bestrijden. Deze behandeling reinigt de huid en versterkt de afweer van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen infecties. Cupping-therapie verbetert ook de ademhaling van de huid en helpt giftige stoffen van het huidoppervlak te verwijderen. Cupping helpt ook de elasticiteit van uw gewrichten te verbeteren door de doorstroming van gewrichtsvloeistof te bevorderen.

Tot slot is cuppingtherapie gunstig voor het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel van het lichaam functioneert wanneer neuronen met elkaar communiceren. Wanneer dit gebeurt, kunnen de hersenen signalen naar andere delen van het lichaam sturen. Cupping helpt de hersenen bij het doorgeven van deze signalen. Het werkt door congestie in de hersenen op te ruimen die tot complicaties kan leiden. Een gezond brein kan signalen goed doorgeven.

Behandelingen duren meestal 10 tot 15 minuten. Ontstoken en pijnlijke delen van het lichaam kunnen aanzienlijk profiteren van cupping. Dit komt omdat het congestie verlicht en het bloed van het lichaam beter laat stromen. Cupping kan dagelijks worden gedaan en de cupspanning kan variëren van sterk, medium of licht.

Cupping kan soms tijdelijke sporen op de huid achterlaten. Dit komt omdat het bloed in het lichaam naar het huidoppervlak beweegt. Probeer deze behandelingsoptie vandaag nog en vraag uw arts als u vragen heeft.

Is cupping voor gewichtsverlies veilig?

Ja, cupping is een volledig natuurlijke behandeling die gebruik maakt van de eigen reacties van het lichaam om gewichtsverlies te versnellen en het immuunsysteem en de stofwisseling te verbeteren. Direct na de behandeling kan er een periode van licht ongemak zijn in de behandelde gebieden, maar dit gaat snel over. Dit wordt veroorzaakt doordat het vacuüm aan het weefsel trekt en kan worden beschouwd als vergelijkbaar met het ongemak dat u kunt ervaren door een blauwe plek.

Tijdens het proces worden geen medicijnen gebruikt en cupping is veilig voor de meeste mensen. Het kan echter nodig zijn om met een specialist te praten als u zwanger bent of een hartaandoening heeft.

Wat is het verschil met cupping voor gewichtsverlies voor en na de behandeling?

Voordat u gaat cuppen voor een afslankbehandeling, kan uw lichaam uitgeput raken en langzaam stoppen met werken zoals het zou moeten. Na het cuppen wordt het weefsel van je lichaam gereactiveerd en opnieuw geactiveerd, zichzelf reparerend en opnieuw opbouwend om de fantastische machine te zijn die het altijd bedoeld was.

Je lichaam zal actief werken om zichzelf te genezen, waardoor je dichter bij je doel voor gewichtsverlies komt.

Onthoud altijd dat cupping niet de enige procedure is die nodig is om gewicht te verliezen. Je moet letten op wat je eet en ook regelmatig aan lichaamsbeweging doen. Cupping zal uw resultaten versnellen, maar mag niet alleen worden gebruikt als remedie tegen overgewicht.

Is cupping voor gewichtsverlies populair?

Cupping is de afgelopen jaren onder de aandacht gebracht als een behandeling die door beroemdheden en professionele atleten wordt gebruikt, voor een snellere genezing, een vermindering van pijn en als een algemene behandeling om het welzijn te bevorderen. Het bestaat al heel lang, maar is enorm populair geworden vanwege de interesse van beroemdheden.

Het blijft populair omdat is aangetoond dat het goed werkt en effectief is bij zowel gewichtsverlies als bij het behandelen van de symptomen van een reeks andere problemen. Het is een veilige procedure die resultaten oplevert.

Wil je cupping proberen om af te vallen?

Cupping proberen om gewicht te verliezen kan een beetje ontmoedigend zijn als je het nog nooit eerder hebt meegemaakt, maar je bent in veilige handen bij ons team. We zijn volledig opgeleid en gecertificeerd, en we zullen ervoor zorgen dat u bij elke stap vertrouwd bent met het proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *